Historie: V roce 1973 koupil baron Edmund Rotschild pozemky původního chateau. Baron všechno zrekontruoval a postavil ultramoderní sklep. V osemdesátých letech (od roku 1981) se stalo víno Chateu Clarke nejrychleji stoupající hvězdou na nebi Médocu.
Víno kvasí v nerezových tancích a 12 měsíců vyzrává ve dřevě, přičemž 60 procent dubových sudů je nových.
Ročník 1995 produkoval na levé straně Bordeaux vína které se svým charakterem podobají tradičným klasickýcm Bordeaux vínům. Chateau Clarke 1995 obsahuje pořád pevné taniny díky kterým si udržuje pevné tělo a strukturu. Výborné víno z oblasti Bordeaux.
Doporučení: otevřít láhev 30 minut před podáváním a podávat při teplotě 18C.
Recenzi Chateau Clarke 1994 můžete najít na:
http://www.winespoint.com/blog/2013/09/15/chateau-clarke-rating-vertical-testing-198319941995-1998/