Historie: V roce 1973 koupil baron Edmund Rotschild pozemky původního chateau. Baron všechno zrekontruoval a postavil ultramoderní sklep. V osemdesátých letech (od roku 1981) se stalo víno Chateu Clarke nejrychleji stoupající hvězdou na nebi Médocu.
Víno kvasí v nerezových tancích a 12 měsíců vyzrává ve dřevě, přičemž 60 procent dubových sudů je nových.
Víno je středně plné, jemně sametové s ovocnou chutí a nevtíranými taniny. Představuje vyzreté a kvalitní červené víno k rozličným masitým pokrmům. Vynikající a vzácný ročník 1983. Dobře zbarvené víno, středně plné až plné vyznačující se dobrou mírou hebkých dubových podtónů a měkké ovocné chuti.
Doporučení: otevřít láhev 15 minut před podáváním a podávat při teplotě 18C.
Recenzi Chateau Clarke 1994 můžete najít na:
http://www.winespoint.com/blog/2013/09/15/chateau-clarke-rating-vertical-testing-198319941995-1998/